T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / CEYHAN - Ceyhan Mesleki Eğitim Merkezi

Ceyhan Mesleki Eğitim Merkezi

Telefon
03226112752
Belgegeçer
03226112751
WEB
https://ceyhanmem.meb.k12.tr
Adres
Şahin Özbilen Mah. Oktar Cirit Caddesi No 35 01960 Ceyhan ADANA
Vizyon
Merkezimiz Kalfa, Usta ve Usta Öğretici adaylarını Milletimizin ahlaki, manevi ve kültürel değerleri çerçevesinde, uluslararası standarlarda ileri mesleki yeterlilik seviyesine ulaşmış, sürekli kendini geliştiren etik değerlere sahip bireyleri yetiştiren bir kurum olmak.
Misyon
Biz çeşitli nedenlerle eğitim hayatını yarıda bırakmış gençlerimizi, bir mesleğe yönlendirmek, çalıştıkları meslek dalında sosyal güvence altına alarak, teorik eğitim vermek, bu meslekte kalfa, usta ve usta öğretici olarak yetiştirerek Ceyhan veya ülkemiz iş piyasasına kazandırmak için varız.
Başarılar
Öğretmen :17
Öğrenci :665
Derslik :7
Çok Amaçlı Salon :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :2
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :300
Revir:1
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
08.00-16.30
Isınma
Klimalar ile ısınılmaktadır.
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Ulaşım
İlçe içerisinde şehir içi dolmuşlar, yürüyerek ve özel oto ile ulaşım sağlanmaktadır. Adana veya diğer illerle ulaşım, Demiryolu, Karayolu ile sağlanabilir. Adana ile ulaşım Ceyhan Kooperatif araçları, şehirlerarası otobüsler, Demiryolu ve özel oto ile sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Ceyhan, Adana´ya 47 km uzaklıktadır. Tarih boyunca Kınık, Yarbisi, Yarsuvat, Hamudiye ve Urifiye isimleri ile anılan ilçenin ismi 3 Mayıs 1920 yılında çıkarılan yasa ile Ceyhan olarak değişmiştir. Adana´nın merkez ilçeleri dışında en fazla nüfusa sahip ilçesidir. İlçenin bilinen tarihi 9 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Ceyhan Ovası Hitit, Asur, Fenike, Mısır, İran, Roma ve Bizans medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Merkezimiz İlçe merkezinde olup, Adana İl merkezine 50 km mesafededir.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır