T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / CEYHAN - Ceyhan Mesleki Eğitim Merkezi

İş Yeri Açma Belgesi

İŞ YERİ AÇMA BELGESİ NASIL ALINIR

1. Teknik lise mezunları veya mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının dört yıllık eğitim programlarından mezun olanlara, Ustalık Belgesinin yetki ve sorumluluklarını taşıyan, mesleklerinde bağımsız İş Yeri Açma Belgesi verilir. Ancak iş yeri açma izni özel kanunlarla düzenlenmiş olan alan/dallar için bu kapsamda belge düzenlenmez. Bağımsız İş Yeri Açma Belgesi öğrencinin mezun olduğu kurum müdürlüğünce düzenlenir. Dilekçeyi indirmek için tıklayınız. (Kanun maddesi: 30) , ( Mes Tek Eğt. Yönt. Mad. 233)

2. En az lisans seviyesinde mesleki ve teknik eğitim programlarını bitirenler ile, mesleki ve teknik orta öğretim programını bitirdikten sonra alanında ön lisans eğitimini tamamlayanlara, çıraklık eğitimi uygulama kapsamındaki meslek dalıyla ilgili doğrudan İş Yeri Açma Belgesi verilir. Dilekçeyi indirmek için tıklayınız. (Kanun maddesi: 30)

3. Mesleki ve teknik eğitim programları dışındaki orta öğretim kurumlarından mezun olduktan sonra ön lisans seviyesinde mesleki ve teknik öğrenim görenler ile, mesleki ve teknik orta öğretim programlarından mezun olup da alanları dışında bir meslek dalında ön lisans eğitimi görenlere mesleğinde en az 1 yıl çalıştıktan sonra doğrudan İş Yeri Açma Belgesi verilir. Dilekçeyi indirmek için tıklayınız. (Kanun maddesi: 30)

İş Yeri Açma Belgesi Almak İsteyenler İçin Gerekli Belgeler  :

a. Okul diplomalarının aslı ve fotokopisi.

b. Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi.

c. 3 Adet vesikalık fotoğraf.

d. Sağlık ve fiziki durumunun mesleğinin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olduğunu gösterir doktor raporu

e. Dilekçe.

NOT: İş Yeri Açma Belgesi, Ustalık Belgesine denk bir belgedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.02.2013 - Güncelleme: 21.11.2018 13:08 - Görüntülenme: 3115
  Beğen | 22  kişi beğendi